popokp

popokp

ΠΟΠΟΚΠ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η 21η Μάρτη είναι παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς, από τις 18 ως τις 21 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις. Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα στάθηκε πάντοτε αλληλέγγυο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πάλεψε και συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές διακρίσεων και εξανδραποδισμού τους, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Ειδικά σήμερα, στεκόμαστε αντιμέτωποι στις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας και επιχειρεί να στοχοποιήσει τους αιτούντες άσυλο κατηγορώντας τους κατ’ αρχήν ως «δυνάμει τρομοκράτες» και στη συνέχεια ως «υπαίτιους οργανωμένων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης». Στην Ελλάδα, οι εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο με τη διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο, συμπληρώνονται με την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών όπως της Κορίνθου, ενώ παράλληλα εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στα νησιά από τη FRONTEX και την ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι στη χώρα παραμένουν ανασφάλιστοι, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξ’ αιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Γι’ αυτούς τους λόγους ενώνουμε τη φωνή μας με τις προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συμμετέχουμε στο 4ήμερο διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού που οργανώνουν σε πολλές πόλεις της χώρας από την Παρασκευή 18 Μάρτη ως τη Δευτέρα 21 Μάρτη 2016.

Στην Αθήνα καλούμε :

Την Παρασκευή 18 Μάρτη, στις συζητήσεις, τις εκθέσεις φωτογραφίας και τη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν με συμμετοχή διεθνών ακτιβιστών, ομάδων αλληλεγγύης από νησιά του Αιγαίου, ελλήνων φωτορεπόρτερ, ντόπιων και μεταναστών καλλιτεχνών.

Το Σάββατο 19 Μάρτη, στο μεγάλο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βικτωρίας στις 2 μ.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Τη Δευτέρα 21 Μάρτη, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα διοργανώσουν στα σχολεία, εκδηλώσεις κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.