adedy

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ – Όχι στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

adedy

 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση που με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της.

Η επιμονή της Κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Η Κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση προχωρεί στην κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως το προωθούμενο οικονομικό, πολιτικό και αντικοινωνικό έγκλημα της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, ο αγώνας των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας μπορούν και πρέπει να ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και την κυβερνητική μνημονιακή αντικοινωνική πολιτική.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κοινή δράση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην Πανελλαδική Απεργία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014 και ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.