ΠΑΜΕ

Καταγγελία ΠΑΜΕ για Ασφαλιστικά Ταμεία

ΠΑΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που μέσα από το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη προχωρά στην παραπέρα κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν όλο αυτό το διάστημα στο να παρθούν πρωτοβουλίες αγωνιστικής απάντησης στην κυβερνητική πολιτική παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και συνοικία.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΠΟΠΟΚΠ, με μια πρωτοφανή μεθόδευση της σήμερα Τρίτη, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 6 Φλεβάρη. Πρόκειται για μια «απόφαση» που λήφθηκε κυριολεχτικά στο πόδι, χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη «απόφαση» τσαλαπατάει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το υποτάσσει ακόμα παραπέρα σε προεκλογικές σκοπιμότητες που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν δημιουργεί την παραμικρή προϋπόθεση για την επιτυχία της απεργίας, εκφυλίζει την ίδια την έννοια της απεργίας.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι στην Ολομέλεια της ΠΟΠΟΚΠ την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όχι μόνο δεν κατέβασε καμία πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 6 του μήνα, αλλά δήλωσε ότι οι όποιες κινητοποιήσεις γίνουν θα αποφασιστούν μέσα από μια διαδικασία Γενικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους και μέσα από άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. Σήμερα έρχεται με μια άθλια μεθόδευση να καπελώσει όχι μόνο το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που τραβιούνται για μια ακόμα φορά σε απεργία δίχως να έχουν ρωτηθεί.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θεωρούν ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε (μαζί και τα προβλήματα της Υγείας, για τα οποία κηρύσσει υποτίθεται απεργία η ΠΟΠΟΚΠ), όχι μόνο δεν θα λυθούν, αλλά θα γίνουν χειρότερα μέσα από τέτοιες ψευτο-αποφάσεις και με διάφορα ψευδεπίγραφα Συντονιστικά που στήνονται από τα πάνω, δίχως ουσιαστική και ζωντανή πρωτοβουλία των ίδιων των συναδέλφων μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να έχει διάρκεια και κλιμάκωση, να χαρακτηρίζεται από την ενεργητική συμμετοχή του κάθε συναδέλφου στην απεργία και στις διαδηλώσεις / συγκεντρώσεις, να δημιουργεί όρους συμμαχίας με τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να σπάσει η ύπουλη κυβερνητική προπαγάνδα που στοχοποιεί τους δημόσιους υπαλλήλους.

          Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ποιον εξυπηρετούν σε τελική ανάλυση τέτοιες «απεργίες» που προκηρύσσονται στο πόδι, δίχως τη δυνατότητα ουσιαστικής προετοιμασίας τους. Μήπως αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβερνητικής πολιτικής που έχει σα στόχο την παραπέρα απαξίωση και διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος;