popokp

Ανακοίνωση 48ωρης Απεργίας

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.grpopokp

Αθήνα, 20-9-2013     
Αρ. Πρωτ : 3338     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

Μετά την ολοκλήρωση των 5ήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας λαμβάνοντας υπόψη τη μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή των εργαζομένων, τις αποφάσεις των Συλλόγων, την αναγκαιότητα αλλά και τις απαιτήσεις ενός μακροχρόνιου αγώνα ρήξης και ανατροπής, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη.

Καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τις νέες κρίσιμες απεργιακές μας δράσεις, αναδεικνύοντας και παγιώνοντας εκτός των άλλων τα νέα διαρκή και συγκρουσιακά χαρακτηριστικά που «ξεπήδησαν» μέσα από τις κινητοποιήσεις της εβδομάδας που πέρασε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι τα συλλαλητήρια της περασμένης Τετάρτης στην Αθήνα και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ξεπέρασαν σε όγκο και παλμό κάθε προσδοκία και κάθε άλλη μαζική κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς αμαυρώθηκαν και επισκιάστηκαν από τη φασιστική επίθεση και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη και το παραπάνω τραγικό γεγονός με όλο το συμβολισμό και τις προεκτάσεις του, την έλευση της τρόικας που ήρθε να επιβεβαιώσει και να πιέσει για το επερχόμενο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας και πάνω απ’ όλα την πιθανή κοινοποίηση σε συναδέλφους των διαπιστωτικών πράξεων της απόλυσής τους, οφείλουμε όχι μόνο να απεργήσουμε αλλά και να βρεθούμε μαζικά στους δρόμους από τη Δευτέρα το πρωί.

Είναι ο μοναδικός αληθινός και ειλικρινής τρόπος για να τους στηρίξουμε, δείχνοντάς τους όχι μόνο αλληλεγγύη αλλά κυρίως δίνοντάς τους μια προοπτική δικαίωσης μέσα από τη δική μας αδιαπραγμάτευτη βούληση για αντίσταση και αγώνα.

Συναδέλφισσες – οι,

Οι εργαζόμενοι των Ασφαλιστικών Ταμείων, του ΕΟΠΥΥ, του ΟΠΑΔ, των πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ, μαζί με την ΑΔΕΔΥ συνεχίζουμε τον αγώνα (Γενική Απεργία Τρίτη 24/9 & Τετάρτη 25/9).

  • Για να μην νιώσει κανένας συνάδελφος μόνος και απολυμένος – Δεν εγκαταλείπουμε κανέναν
  • Σήμερα 558 σε διαθεσιμότητα από το Υπ. Εργασίας, 12.500 στο Σύνολο των Δ.Υ, Αύριο άλλοι 12.500 Δ.Υ . στο δρόμο.
  • Κανένας αμέτοχος στον αγώνα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ μέχρι την δικαίωσή μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2013

Συγκέντρωση ώρα 11:30 πμ στον ΟΓΑ (Πατησίων 30) και πορεία στο Υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης)

 

ΤΡΙΤΗ 24/9/2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση ώρα 10:30 πμ στο ΤΠΔΥ (Σταδίου 29)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013

  • ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για την εκτίμηση των κινητοποιήσεων και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα (τόπος και ώρα θα ανακοινωθούν)

           ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για λήψη απόφασης

  • ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 06:00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος.

 

ΠΕΜΠΤΗ 26/9/2013

Σύσκεψη ΑΔΕΔΥ με ΔΣ Ομοσπονδιών για εκτίμηση της κατάστασης και αμέσως μετά Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για λήψη αποφάσεων.

 

 

  

    

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                       ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ