Έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνουν αυτήν την ώρα δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία αντιτιθέμενοι στη διαθεσιμότητα.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν τους δέχθηκε επικαλούμενος υποχρεώσεις.
Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστός ο δρόμος της πλατείας Συντάγματος έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
«Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν εποχές που είναι αρνητικές όσον αφορά τις εργατικές κινητοποιήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔY Οδυσσέας Ντριβαλάς που είναι παρών στην πορεία.
«Με την παρουσία τους εδώ θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και θέλουν να δείξουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν πάρει τα μέτρα πίσω εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα», πρόσθεσε.
Όπως είπε, η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις από την αρχή του Σεπτέμβρη για να καταλάβουν κυβέρνηση και η τρόικα ότι δεν μπορούν να παίζουν με την τύχη του ελληνικού λαού.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει σήμερα παννατική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και στις 12:00 πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο θα πραγματοποιηθεί 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εξάλλου, έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν νωρίτερα εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία ενάντια στη διαθεσιμότητα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «μετά τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες – απολύσεις που αποφασίστηκαν για το υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις».
«Οι υπηρεσίες μας καταρρέουν ήδη, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και δεν αντέχουμε χωρίς μισό υπάλληλο από αυτούς που υπάρχουν ήδη», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Χάιντη Λάτση.
Η ΠΟΠΟΚΠ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση αύριο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Leave a Reply