popokp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                         Αθήνα, 12-7-2013

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                               Αρ. Πρωτ: 3321

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

 popokp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   Η 24ωρη Γενική Απεργία της 16ης του Ιούλη είναι η πιο κρίσιμη και καθοριστική των τελευταίων σαράντα ετών στη χώρα μας. Aν αφήσουμε να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο κι αν αφήσουμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του, ολοκληρώνεται η βίαιη μετατροπή της κοινωνικής φυσιογνωμίας της χώρας προς μια κατεύθυνση που θα καταδικάσει το λαό μας σε τέτοια φτώχια και εξαθλίωση που μόνο οι παλιότερες γενιές έχουν βιώσει, σε εντελώς διαφορετικές όμως συνθήκες.

Μέσω των απολύσεων επιχειρούν ουσιαστικά να νομιμοποιήσουν και να διευκολύνουν την άνευ όρων παράδοση της Δημόσιας Περιουσίας και κάθε Δημόσιας Δράσης στα αρπακτικά των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αριθμοί και οι διαδικασίες σε καμιά περίπτωση δε λένε την αλήθεια. Οι 15000 απολύσεις και η κινητικότητα για τη διετία 2013-2014, απλά θα «ξεκλειδώσουν» τις πόρτες και θα προετοιμάσουν το έδαφος για τις χιλιάδες μαζικές απολύσεις που θ’ ακολουθήσουν. Στο μικρό και ελιτίστικο «δώμα» που επιχειρούν να μετατρέψουν το Κράτος δεν θα χωράνε όλοι. Κι αυτοί που θα μείνουν απέξω θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Κι όχι μόνο θα μείνουν απέξω. Θα στιγματιστούν και θα αποκλειστούν κοινωνικά και επαγγελματικά για όλη τους τη ζωή, στο βωμό μιας άθλιας επικοινωνιακής πρακτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρεί να επιμερίσει κάθε ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στις πλάτες των εργαζόμενων του Δημοσίου.

Στην ανακοίνωσή μας την 27η του Ιούνη αναφέραμε μεταξύ άλλων τα εξής : “ Ο αδίστακτος και οριζόντιος τρόπος που «αποφασίζουν και διατάζουν», δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις περί διαβάθμισης του κινδύνου μεταξύ των συναδέλφων βάσει π.χ. της σχέσης εργασίας τους ή οποιουδήποτε άλλου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού”. Oι εξελίξεις το επιβεβαίωσαν. Οι απολύσεις λοιπόν μας αφορούν όλους, αφού η πρακτική που θέλουν να επικρατήσει είναι στη λογική του μοντέλου της ΕΡΤ : Πρώτα κατάργηση του φορέα, μετά απόλυση ή διαθεσιμότητα όλου του προσωπικού κι έχει ο θεός… Αυτό ετοιμάζονται να ψηφίσουν για τους σχολικούς φύλακες, για τη δημοτική αστυνομία κ.λ.π.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ λοιπόν να τους ανατρέψουμε. Έχουμε κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα να το κάνουμε, απέναντι στους ψεύτες και στους υποτελείς. Είμαστε οι εντολείς και είναι οι εντολοδόχοι.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 το απόγευμα στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα και στην περικύκλωση της Βουλής.

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ. και στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων όλης της χώρας. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει μόνος το δικό του πρόβλημα. Όλοι μαζί μπορούμε! Και να θυμόμαστε ότι χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δόθηκε.

Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ 10.30 πμ κάτω από τη Γ.Γ.Κ.Α. (Σταδίου 29)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                                ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ