adedy

ΑΔΕΔΥ – Ψήφισμα ΓΣ για τη μη απόλυση των εργαζομένων της 9Κ στο ΙΚΑ και την πρόσληψη των επιτυχόντων (ΑΣΕΠ) της 8Κ στο ΙΚΑ

 ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 4.12.2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr,

             adedy1@adedy.gr


 adedy

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου

03/12/2012

 

 

          Στο πλαίσιο της Μνημονιακής Πολιτικής οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρέθηκαν εξαρχής στο στόχαστρο των Κυβερνητικών επιθέσεων.

          Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα έχουν «χτυπηθεί» από το 2009 και έπειτα με κάθε τρόπο: Τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν περιοριστεί δραματικά, η υγειονομική περίθαλψη έχει υποβιβαστεί ανεπίτρεπτα, οι αποδοχές έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις και το προσωπικό βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπο με την απειλή της απόλυσης.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δραματικές επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι οποίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Ειδικά, τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με κατάρρευση, καθώς το προσωπικό που απασχολούν είναι πολύ λίγο σε σχέση με το πραγματικά αναγκαίο.

Και ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία για προφανείς λόγους εξαιρέθηκαν σε αυτή τη φάση ακόμα και από το πρόγραμμα απολύσεων προσωπικού που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της ικανοποίησης των μνημονιακών απαιτήσεων για μείωση προσωπικού στο Δημόσιο, μια δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήρθε να επιβάλλει την άμεση απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, το ΙΚΑ, οι οποίοι μάλιστα διορίστηκαν με διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ανάγκες που έχει το ΙΚΑ σε προσωπικό προκειμένου να διασφαλίσει η στοιχειώδης λειτουργία του και να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων, θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη τόσο η διατήρηση στην εργασία των επιτυχόντων της διακήρυξης της 9Κ/2008 όσο και η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ/2008.

Καλούμε την Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση να θέσει οριστικό τέλος στην «ομηρία» των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για εργαζόμενους που προσελήφθησαν με απόλυτα αξιοκρατικές διαδικασίες και έπειτα από προκήρυξη θέσεων, ο αριθμός των οποίων καθορίστηκε από το ίδιο το ΙΚΑ έπειτα από διερεύνηση των αναγκών του σε προσωπικό εκείνη την περίοδο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι η προωθούμενη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού με τον όποιο τρόπο και αν αυτή γίνεται θα οδηγήσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά σε διάλυση και απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από το Δημόσιο.

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ