popokp

Ανακοίνωση ΠΟΠΟΚΠ

popokpΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα 28/11/2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.3160

Πανεπιστημίου 67 105 59 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

Αθήνα 28/11/2011

Αρ. Πρωτ.3160


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι πρωτοφανείς σε συμμετοχή και αγωνιστικότητα κινητοποιήσεις των εργαζομένων που προηγήθηκαν, εξανάγκασαν τον προηγούμενο Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του σε άτακτη υποχώρηση-παραίτηση, ουσιαστικά αναδεικνύοντας τα αδιέξοδα των πολιτικών τους επιλογών.

Την προηγούμενη Κυβέρνηση αντικατέστησε νέα τρικομματική διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο χωρίς καμία πολιτική-κοινωνική νομιμοποίηση.

Δυστυχώς οι φόβοι μας, πως ο κόσμος δεν έχει τίποτα θετικό να προσδοκά και από το παρόν κυβερνητικό μόρφωμα καθημερινά επαληθεύονται.

Η κυβερνητική σύμπραξη φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων με νέο βαθύ κούρεμα μισθών, συντάξεων κύριων-επικουρικών και εφάπαξ. Θα συνεχίσουν επεκτείνοντας την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και για τα επόμενα χρόνια, καταργώντας κάθε μορφής δικαίωμα σε υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.

Απολύσεις, νέα χαράτσια, άγριοι φόροι, διάλυση των δημοσίων οργανισμών, διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνθέτουν το σκηνικό του κοινωνικού εκβιασμού που στόχο έχει να υποθηκεύσει το μέλλον των εργαζομένων αλλά και το μέλλον της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή φορτώνει 6,3 δις νέα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες των μισθωτών των συνταξιούχων των φορολογουμένων, ενώ με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, προβλέπονται για την επόμενη 3ετία και νέα μέτρα 7 δις ευρώ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Από την μια, όσο ο καιρός περνάει και παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν, η κατάσταση και για τη χώρα αλλά και τους εργαζόμενους γενικά χειροτερεύει, αναδεικνύοντας τα τραγικά αδιέξοδα αυτής της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Από την άλλη το Ευρωπαϊκό περιβάλλον δεν εμπνέει καμιά απολύτως αισιοδοξία και οι προβλέψεις σοβαρών οικονομολόγων λένε ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής απειλείται ακόμα και η ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος.

Η εμμονή στη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία την οποία έχουν αποδεχτεί, εντείνει και βαθαίνει την κρίση, αυξάνει την ανεργία τη φτώχεια την εξαθλίωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη νέα αντικοινωνική λαίλαπα που έχει ενσκήψει με την μορφή πολιτικής συναίνεσης για τη δήθεν σωτηρία της χώρας, να αντισταθούν με μαζικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλληλέγγυοι σε κάθε κοινωνική τάξη και ομάδα που σήμερα χτυπιέται, για να ανατραπεί η καταστροφική μνημονιακή πολιτική για τους εργαζόμενους το λαό και τη χώρα μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΓΓΚΑ, ΤΟΝ ΟΠΑΔ, ΤΟΝ ΟΕΕ, ΤΟΝ ΟΕΚ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ κ ΜΑΡΝΗ ώρα 10.30 πμ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                            ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ