logo final

Επιστολή προς κ. Κουτρουμάνη

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                      Αθήνα 9/11/2009

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 2815

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 3313732 – Fax: 3314179

Προς:

Υφυπουργό Εργασίας και

Κοινωνικής Ασφάλισης

Κο Γιώργο Κουτρουμάνη

Κύριε Υφυπουργέ

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε.

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι οι τομείς της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για κάθε πολίτη της χώρας, γιατί συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το δικαίωμα στην εργασία αλλά και με το δικαίωμα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η Ομοσπονδία μας καλύπτει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (πλην ΙΚΑ), την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας , τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον ΟΠΑΔ.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά, οργανωτικά, λειτουργικά προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά, μετά τις ενοποιήσεις (Ν. 3655/08) έχουν επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις σημαντικές στην απονομή παροχών, ακόμη και αδιέξοδα.

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον οι εργαζόμενοι του χώρου μας δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Με την επιστολή μας αυτή επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εργαζόμενοι του χώρου μας παραμένουν για πολλά χρόνια οι χαμηλότερα αμειβόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.

Κύριε Υφυπουργέ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας θέλοντας και αυτή να συμβάλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και των εργαζομένων, προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας.

Σχετικά με όλα αυτά τα θέματα επιθυμούμε να σας συναντήσουμε το συντομότερο δυνατόν να σας ενημερώσουμε και να σας εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.


Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ          ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ