logo final

Ανακοίνωση για συγκέντρωση στη Πλ. Κλαυθμώνος

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα 19-4-2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 2895

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Ζούμε καθημερινά και υφιστάμεθα τις συνέπειες της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής κρίσης της χώρας μας.

Μιας κρίσης που δημιούργησε και εξέθρεψε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα και που δεν γνωρίζουμε αν μπορεί κανείς να το εμπιστεύεται.

Στην ατζέντα της επικαιρότητας βρίσκονται καθημερινά τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας που ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος.

Η πρόσφατη επιστολή του Υπουργού Οικονομικών στο «μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης» είναι μια ιστορική απόφαση γιατί έμμεσα συνιστά ομολογία χρεοκοπίας και σφραγίζει το διαβατήριο εισόδου του ΔΝΤ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, την κοινωνία.

Οι πολιτικές που θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα να εφαρμόζουν, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανασφάλεια, ότι θα αυξήσουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών των αγορών και των τραπεζών, ότι θα κατεδαφίσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτή τη συγκυρία που επιχειρείται να ανατραπεί ακόμα και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης κανένας από εμάς δεν έχει ηθικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά, το δικαίωμα να σιωπήσει, να συμβιβαστεί, να αδιαφορήσει, να ολιγωρήσει.

Η επιχείρηση της Κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την εισβολή του ΔΝΤ έχει ως στόχο να αποκρύψει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που τον περιμένουν.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί με αίσθημα ευθύνης όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία σε προσυγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, Σταδίου 31.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΑΝΑΠ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                                    ΝΙΚΟΣ ΡΙΣΣΑΚΗΣ