logo final

Επιστολή προς κ. Σαχινίδη για ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                     Αθήνα 12/4/2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                            Αρ. Πρωτ. 2890

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

Προς

Υφυπουργό Οικονομικών

Κο Φίλιππο Σαχινίδη

Κύριε Υφυπουργέ

Έγκαιρα και από πολλές πλευρές έχετε ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού καθώς και για τις επιπτώσεις που θα είχε η μη έγκαιρη έγκριση υπερωριακής απασχόλησης στο συγκεκριμένο χώρο για το 2010.

Με έκπληξη αλλά και δικαιολογημένη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίνατε μετά από 2 μήνες, τριάντα (30) ώρες υπερωριακής απασχόλησης για κάθε εργαζόμενο και μόνο για 3 μήνες!!!

Μάλιστα σχεδόν συνέπεσε η έγκριση αυτή με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τις περικοπές μισθών μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο. Ουσιαστικά έρχεστε με αυτή σας την πρωτοβουλία να επιβεβαιώσετε ότι τα μέτρα που πήρατε αφορούν τους αδύναμους και είναι κοινωνικά άδικα.

Για τους εργαζόμενους δε στον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ συγκριτικά με άλλους εργαζόμενους είναι προκλητικά άδικα και ουσιαστικά τους εμπαίζουν.

Ζητάμε να επανεξεταστεί από την πλευρά σας η συγκεκριμένη απόφαση και να αντιμετωπιστούν οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στη βάση που αντιμετωπίστηκαν οι εργαζόμενοι των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας κ Κοινωνικής Ασφάλισης.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ          ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ