logo final

Δελτίο Τύπου για τα νέα μέτρα

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                    Αθήνα 3/3/2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                           Αρ. Πρωτ. 2871

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δραματική σε τόνους έκκληση του Πρωθυπουργού για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μετά από 5 μήνες διακυβέρνησης, συνοδεύτηκε από πρωτοφανές σε σκληρότητα πακέτο μέτρων μεταπολιτευτικά, που ανατρέπει ιστορικά κεκτημένα επιβίωσης για τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο.

Οι αναφορές περί «εμπόλεμης κατάστασης της χώρας» έρχονται για να καλύψουν την ανεπάρκεια συγκεκριμένης και συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης διεξόδου από την κρίση.

Εν ονόματι της σωτηρίας της χώρας ανακοινώνουν τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που δεν θα τολμούσε ούτε η πιο συντηρητική κυβέρνηση της Ευρώπης να πάρει.

Μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά που θα ρίξουν τη χώρα στο βάλτο της ύφεσης και της ανεργίας.

Η ανακοίνωση των σκληρών μέτρων έρχεται ως καταιγίδα να σαρώσει να ισοπεδώσει και να συρρικνώσει χωρίς διακρίσεις εισοδήματα και συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να απαιτεί μόνιμα και σταθερά από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να συνεισφέρουν αυτοί και μόνον αυτοί για την «σωτηρία της πατρίδας».

Ως εργαζόμενοι στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε άλλα περιθώρια να σηκώσουμε στις πλάτες μας τα αποτελέσματα της κρίσης από την διαφθορά, την κακοδιαχείριση, την φοροδιαφυγή, την κατασπατάληση στους κλάδους υγείας που εξακολουθούν να εκτροχιάζονται το τελευταίο 5μηνο με μέγεθος γεωμετρικής προόδου, την διαχρονική αναποτελεσματικότητα και τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση και στέλνουμε το μήνυμα ότι:

Δεν θα ανεχτούμε

Δεν θα συστρατευθούμε και

Δεν θα στηρίξουμε μέτρα και πολιτικές κοινωνικά άδικες αναποτελεσματικές και αδιέξοδες.

Η Ρ Θ Ε   Η   Ω Ρ Α  Τ Ο Υ  Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ο Υ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                 ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ