logo final

Ανακοίνωση για απεργία ΑΔΕΔΥ στις 10-02-2010

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα 4-2-2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 2859

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μετά και τις δραματικού χαρακτήρα εξαγγελίες του Πρωθυπουργού «για πάγωμα μισθών, μείωση επιδομάτων, αύξηση ορίων ηλικίας, αύξηση φόρου στα καύσιμα», καλεί όλους τους Εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, να συμμετέχουν και να στηρίξουν μαζικά την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2/2010.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν μέτρα και πολιτικές κοινωνικά άδικες, μέτρα και πολιτικές που μειώνουν το ήδη χαμηλό εισόδημά τους, που περιορίζουν ασφαλιστικά δικαιώματα, που αυξάνουν τις ανισότητες στο χώρο του Δημοσίου, μέτρα και πολιτικές που πλήττουν τους πολλούς και αδύναμους και όχι τους «ολίγους» και αυτούς που πλουτίζουν σε βάρος των πολλών.

Πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι δεν ανήκουν και δεν κατοικούν στα λεγόμενα «ρετιρέ» με τις «εξωφρενικές αμοιβές» κατά τον Πρωθυπουργό.

Πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι πλήρωσαν τα λεγόμενα σταθεροποιητικά προγράμματα που θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα της χώρας και θα έφερναν την πολυπόθητη ανάπτυξη και ευημερία στο λαό.

Πρέπει να στείλουν ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι την ευθύνη για την κρίση και την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την πολιτική της αξιοπιστία δεν την έχουν οι εργαζόμενοι στο χώρο μας.

Πρέπει να δηλώσουμε ότι μέτρα κοινωνικά άδικα, που υπαγορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων εξυπηρετούν και καλύπτουν περισσότερο επικοινωνιακές ανάγκες και δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα.

Πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όσους θέλουν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και να τους προειδοποιήσουμε ότι με τους εργαζόμενους του χώρου μας στο περιθώριο κανένα μέτρο καμιά πολιτική και κανένας στόχος δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Είναι καιρός όλοι μας και με ειλικρίνεια Εργαζόμενοι και Πολιτική Ηγεσία να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς για να παραβρεθούν κλιμάκια της Ομοσπονδίας για ενημέρωση.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ              ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ