apergia

Ανακοίνωση Απεργίας 11-5-2011

apergiaΣυναδέλφισσες, οι

Ένα χρόνο μετά τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης που θα έβγαζαν την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και θα την «έσωζαν από την χρεοκοπία», αποκαλύπτονται καθημερινά τα τραγικά αδιέξοδα της κυβερνητικής της πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Αποκαλύπτεται καθημερινά ότι χαρακτηριστικό αυτής της Κυβέρνησης είναι η αναξιοπιστία, το ψέμα, η υποκρισία, ο εμπαιγμός, η απαξίωση θεσμών και αξιών, η έλλειψη ενός στοιχειώδους σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας μας.

Η άνευ όρων αποδοχή  του μνημονίου όχι μόνο δεν συνέβαλε στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους αλλά τα όξυνε επικίνδυνα.

Αποκαλύπτεται ότι αδυνατούν όχι μόνο να κατανοήσουν τα αίτια της κρίσης αλλά είναι και ανήμποροι να τα αντιμετωπίσουν. Συνεχίζουν μονότονα στην εφαρμογή της σκληρής αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους, προσδοκώντας άραγε σε τι;

Παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό της κοινωνίας χωρίς να έχουν την κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή.

Έριξαν την χώρα σε βαθιά ύφεση, αύξησαν δραματικά την ανεργία, πολλαπλασίασαν τα αδιέξοδα.

Την ίδια ώρα η ελληνική κοινωνία ζει την δική της τραγωδία. Η ανεργία επίσημα έχει ξεπεράσει το 15% και η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 37%.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της ΕΕ με τον μηχανισμό στήριξης και το σύμφωνο για το ευρώ, είναι ξεκάθαρα μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή που πολλαπλασιάζει και  οξύνει τα προβλήματα για τους εργαζόμενους.

Βασικές πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις της ΕΕ είναι η σκληρή λιτότητα, η αύξηση των ορίων ηλικίας, η περαιτέρω συρρίκνωση και κατάργηση του κοινωνικού κράτους, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η συνταγματοποίηση του χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση εξαιτίας της διάψευσης των στόχων της, σχεδιάζει και επεξεργάζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ύψους πάνω από 26 δις ευρώ, μέχρι το 2015.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ουσιαστικά μια ακόμα επιδρομή και λεηλασία στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα σενάρια και οι προσδοκίες που έντεχνα καλλιεργούνται  από κυβερνητικούς παράγοντες,  σχετικά με το νέο μισθολόγιο, που ουσιαστικά είναι «όρος του μνημονίου», είναι ενταγμένα στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που θέλει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση και μείωση του μισθολογικού κόστους.

Η κατάσταση στα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι τραγική.

Κύρια χαρακτηριστικά: ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΑΟΣ.

Η κατάσταση στην απονομή παροχών υγείας και συντάξεων σε ορισμένα Ταμεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι αποδυναμωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτοι μηχανισμοί ελέγχου αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην είσπραξη των εσόδων.

Δέκα οκτώ μήνες μετά αποκαλύπτεται ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο  αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των εργαζομένων κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει.

Συνάδελφοι,

Επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν επισείοντας τον κίνδυνο στάσης πληρωμών για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που παρατείνουν την λιτότητα και την κοινωνική βαρβαρότητα για τα επόμενα χρόνια.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε φραγμό σ’ αυτήν την αδιέξοδη πολιτική, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αλλαγής, να στείλουμε ένα μήνυμα για μια νέα πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 11.00 πμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ώρα 10.30 πμ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                                          ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ