logo final

Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους

στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην ΓΓΚΑ, στον ΟΕΕ, στον ΟΕΚ, στον ΟΠΑΔ, να συμμετέχουν αγωνιστικά-μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 23 Φλεβάρη 2011.

Καλεί τους εργαζόμενους

Να αντισταθούν δυναμικά στα μέτρα και τις πολιτικές, που καταργούν εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, περικόπτουν μισθούς, εκποιούν όσο-όσο τη δημόσια περιουσία, για να διασφαλίσουν κέρδη και πλούτο στους τραπεζίτες και τους δανειστές τοκογλύφους.

Καλεί τους εργαζόμενους

Να αντισταθούν και να ανατρέψουν την πολιτική, που στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» μεταφέρει και άλλα δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων αδιαφορώντας για το αν εξωθούνται μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη χρεοκοπία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στο κοινωνικό περιθώριο.

Η Κυβέρνηση δεν θέλει να κατανοήσει, ότι οι πολιτικές της είναι κοινωνικά άδικες, αδιέξοδες και αναποτελεσματικές και έχουν ως συνέπεια την ύφεση, την αύξηση ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την αύξηση έμμεσης και άμεσης φορολογίας, την αύξηση πληθωρισμού, αύξηση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.

Καλεί τους εργαζόμενους

Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση που προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τεχνάσματα να καλύψει και τις συμφωνίες που χωρίς στοιχειώδεις διαπραγματεύσεις υπέγραψε, αλλά και την νεοφιλελεύθερη στην ουσία πολιτική της.

Να στείλουν ένα μήνυμα στην επικοινωνιακή προπαγάνδα που εξαπολύεται κάθε βράδυ από τα βραδινά δελτία ειδήσεων, με βασική επιδίωξη την προετοιμασία της κοινής γνώμης για νέες περικοπές και παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των Κυβερνητικών Στελεχών, ότι η κρίση θα ξεπεραστεί σε 2-3 χρόνια, πριν περάσουν καν 10 μήνες αποδείχτηκε ΜΥΘΟΣ και ένα ακόμα μεγάλο ΨΕΜΑ.

Τα μεταμεσονύκτια διαβήματα και οι «δήθεν» κυβερνητικοί λεονταρισμοί εναντίον των υπαλλήλων της τρόικας δεν στάθηκαν ικανά να κρύψουν τις μυστικές συμφωνίες και το περιεχόμενο των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας που περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι οι ανάγκες και οι αντοχές των ανέργων των μισθωτών των συνταξιούχων έχουν εξαντληθεί.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν, πριν είναι πολύ αργά, ότι η πολιτική τους έχει οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να αδυνατεί να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Ήρθε η ώρα, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα πολιτών που θα αγωνιστεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ

ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΡΑ 10.00 πμ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                                              ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ