Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθήνα, 14/7/2025
Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα, τηλ.: 213.15.19.112 Αρ. Πρωτ.: 4229
Email: grammateia.popokp@gmail.com
Site: popokp.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ «ΔΙΚΑΙΟ»
και στο… βάθος άρση μονιμότητας στο Δημόσιο
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ
13:00 έως τη λήξη του ωραρίου
& ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Υπουργείο Εσωτερικών, 14:00
Μετά τη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να απαντήσει στις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κορυφώνει την επίθεσή της με το νέο πειθαρχικό «δίκαιο» στο Δημόσιο. Ενεργοποιώντας εκ νέου το γνωστό «σχέδιο» του κοινωνικού αυτοματισμού στρέφει την προσοχή και την οργή της κοινωνίας για τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει στους δημοσίους υπαλλήλους ως την… πηγή όλων των δεινών.
Η κυβέρνηση της ποινικοποίησης της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της συναδελφικής αλληλεγγύης, της συγκάλυψης και των παρακολουθήσεων, του πολέμου, της λιτότητας και της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής, της τρομοκράτησης, της επιβολής σιωπητηρίου και των καθημερινών παραπομπών στους χώρους εργασίας,
στο πλαίσιο του να πέσει και το τελευταίο «φρούριο» μόνιμης και σταθερής εργασίας που συνιστά για αυτήν το Δημόσιο και να πνιγεί κάθε φωνή αντίστασης στην περαιτέρω βάθυνση του εργασιακού μεσαίωνα που απεργάζεται,
προχωρά σε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το πλαίσιο σύνθεσης και λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο επικαλούμενη «καθυστερήσεις», «αργό ρυθμό εκτέλεσης αποφάσεων» και «πάταξη της ατιμωρησίας» σε ένα καλοκαιρινό πογκρόμ αντιλαϊκών – αντεργατικών νομοθετημάτων,
στο οποίο εντάσσονται επιπλέον η νομιμοποίηση του 13ώρου και η εργασιακή δουλεία, η γενίκευση της τρομοκρατίας απέναντι στο φοιτητικό κίνημα (διαγραφές με νόμο χιλιάδων φοιτητών) και το νέο αντιμεταναστευτικό-αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο, όπου, πρακτικά, όποιος/α πρόσφυγας/προσφύγισσα δεν βυθίζεται, θα φυλακίζεται ή θα απελαύνεται.
Ποιον προσπαθούν να εξαπατήσουν;
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύσταση Ελληνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και λοιπές διατάξεις», με τίτλο που φιλοδοξεί δήθεν να ενισχύσει την «αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της πειθαρχικής δικαιοσύνης» στον δημόσιο τομέα,
δεν πρόκειται να εξαλείψει τις παθογένειες του Δημοσίου που οι ίδιες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν και τροφοδότησαν με τις διαχρονικές πολιτικές τους,
δεν έρχεται για να καλύψει κάποιο υποτιθέμενο κενό για όσους εμπλέκονται σε σοβαρά παραπτώματα, αφού για αυτά το υπάρχον νομικό πλαίσιο μπορεί να τιμωρήσει αυστηρά -ακόμη και με απόλυση-,
δεν έχει σκοπό να πιάσει τον καταχραστή ή να πατάξει ρατσιστικές / κακοποιητικές / σεξιστικές συμπεριφορές όταν πρόκειται για «παιδιά του συστήματος», αφού, όποτε και αν κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, έπεσαν στα μαλακά, γιατί το σύστημα… προσέχει τα παιδιά του.
Αντιθέτως, την ίδια ώρα που αναβλύζει η δυσωδία των περιπτώσεων διαφθοράς, εργαζόμενοι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιτελούσαν στο ακέραιο το έργο τους τιμωρήθηκαν και εκδιώχθηκαν, με πιο προκλητικό παράδειγμα της συναδέλφου και ειδικής επιστημονικής συνεργάτιδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Παρασκευής Τυχεροπούλου, που της επιβλήθηκε στέρηση μισθού για τα παραπτώματα της «παράβασης της υποχρέωσης εχεμύθειας και της ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ» επειδή συνέβαλε στην προστασία του δημοσίου χρήματος και στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων αρνούμενη να συμμορφωθεί με παράνομες εντολές που της δόθηκαν από τις Διοικήσεις του Οργανισμού.
Εκατοντάδες δε οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που διώκονται με βάση τον ήδη ισχύοντα αντιδραστικό πειθαρχικό κώδικα με κατηγορίες την «κακόβουλη άσκηση κριτικής προς την προϊσταμένη αρχή», την «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση, τη δημόσια κριτική τους, τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» ή ακόμη και για την ανάρτηση καλλιτεχνικών έργων μαθητών τους για την ειρήνη και την Παλαιστίνη.
Το νέο πειθαρχικό «δίκαιο» έρχεται για να λειτουργήσει ως φόβητρο για τον κάθε εργαζόμενο που μοχθεί και αγωνίζεται, υπερβάλλει καθημερινά εαυτόν για να ανταποκριθεί στην υποστελεχωμένη και απαξιωμένη υπηρεσία του, τολμά να σηκώσει κεφάλι, να διεκδικήσει, να αντισταθεί και επιλέγει να μη σιωπήσει.
Κυρίως, όμως, αποπειράται να προλειάνει το έδαφος σε μια ακραία αντισυνταγματική εκτροπή και την επιβολή ποινών σε απεργούς – όταν δε η ποινή είναι η οριστική παύση-απόλυση, να σπάσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Με ξεκάθαρο προς τους εργαζόμενους το ότι «όποιος μιλάει και τολμάει να αντιστέκεται, θα στοχοποιείται και θα τιμωρείται μέχρι και με απόλυση», το νέο εργαλείο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των εκβιασμών που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για την πειθάρχηση και την υποδούλωσή μας:
– Ενισχύει το μήνυμα προς την κοινωνία πως ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο σε αυτήν τη χώρα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικότερα όσοι δεν θέλουν να αξιολογηθούν.
– Επαναφέρει, εμπλουτισμένο και εκσυγχρονισμένο, χωρίς καμία εξαίρεση (από την απόλυση λόγω αγωνιστικής «αναξιοπρεπούς» στάσης έως τη δυσμενή μετάθεση), όλο το μεταπολεμικό αυταρχικό πλαίσιο αναδιαμορφώνοντας ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, όπου στοιχειώδη δικαιώματα συνθλίβονται από τον αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα.
– Απειλεί με απολύσεις όποιους συνεχίζουν να αντιστέκονται σε μια αξιολόγηση από τοποθετημένους και όχι αξιοκρατικά κριμένους Προϊσταμένους και Διευθυντές, θέλοντας να δημιουργήσει πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες και να διασφαλίσει ότι όσοι τους διαδεχθούν θα είναι από «την ίδια μήτρα», αφού, επί 10 και πλέον έτη -ή και περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στη Δ.ΥΠ.Α. από το 2011)- δεν έχει εφαρμοστεί στο Δημόσιο ο νόμος για τις κρίσεις των υπαλλήλων, τις θέσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των προκατόχων της.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η θέσπιση:
– διάταξης ώστε να προκρίνονται βαθμολογικά όσοι αξιολογούνται -στο υπάρχον σύστημα- ως «άριστοι»,
– των προφορικών συνεντεύξεων (μια υποκειμενική και διαβλητή διαδικασία),
– των «μπόνους» παραγωγικότητας για όσους δήθεν εκπληρώνουν τους ανεδαφικούς στόχους που τίθενται και τα οποία στο τέλος διανέμονται μεταξύ «ημετέρων των Διοικήσεων» &
– της μισθολογικής στασιμότητας για όσους δεν ανταποκρίνονται στις «προσδοκίες» τους…
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι τις 21/7, συγκεκριμένα:
- Ταυτίζει αδικήματα ποινικού χαρακτήρα, όπως υπεξαίρεση, διαφθορά, πλαστογραφία, πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας, με προσαπτόμενες κατηγορίες κυρίως για συνδικαλιστική δράση και απεργία, όπως απείθεια, αναξιοπρεπής συμπεριφορά, άρνηση αξιολόγησης, ποινικοποιώντας με τον τρόπο αυτόν τη συνδικαλιστική πολιτική δράση.
Η «αναξιοπρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά» και η «παραβίαση της υποχρέωσης εχεμύθειας» ήδη εργαλειοποιούνται ως κατηγορητήριο στις διώξεις συνδικαλιστών που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Επίσης ενσωματώνει νέα αδικήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης-απόλυσης, όπως η «άσκηση έργου με αμοιβή χωρίς άδεια της υπηρεσίας».
«Η ποινή της οριστικής παύσης μπορεί να επιβληθεί μόνο για τα ακόλουθα παραπτώματα: των πράξεων, με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, της άσκησης εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας ή άσκησης έργων ασυμβίβαστων με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου σύμφωνα με τα άρθρα 33 και 34, της κατάθεσης, χρήσης, συμπερίληψης και διατήρησης στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως, με την επιφύλαξη του άρθρου 20, οποιασδήποτε πράξης κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καθώς και ειδικότερα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας άλλου προσώπου ή και οποιασδήποτε πράξης οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εντός και εκτός υπηρεσίας, των εγκλημάτων σχετικά με την υπηρεσία κατά τον Ποινικό Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95) ή άλλους ειδικούς νόμους, της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, […] της κατ’ επανάληψη για δύο (2) συνεχόμενες αξιολογικές περιόδους άρνησης υπαλλήλου να λάβει μέρος, να διευκολύνει ή να προβεί στη διαδικασία αξιολόγησης είτε ως αξιολογητής είτε ως αξιολογούμενος». Άρθρο 12
- Αυστηροποιεί και διευρύνει συνολικά τις πειθαρχικές ποινές
Διπλασιάζει την αρχική ποινή για τη μη συμμετοχή στην αξιολόγηση σε τουλάχιστον 2 (δύο) μήνες στέρηση μισθού και επιβάλλει οριστική παύση στη δεύτερη «άρνηση» παραβλέποντας ότι όσον αφορά στην αξιολόγηση, απέχουμε ως απεργοί και όχι ως αρνητές.
Αυξάνει τα πρόστιμα στέρησης μισθού που μπορούν να επιβληθούν με αύξηση έως 5 μήνες και διευρύνει τα διοικητικά πρόστιμα, όπου προβλέπονται, φτάνοντας από 3.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ – ή ακόμη και 100.000 ευρώ σε περιπτώσεις όπως παύση, υποβιβασμός, απαγόρευση προαγωγής.
Διευρύνει τις περιπτώσεις για επιβολή αυτοδίκαιης αργίας από τη Διοίκηση, όπως σύλληψη, επιβολή περιοριστικών όρων, χτυπώντας στην καρδιά της συνδικαλιστικής δράσης.
Στο άρθρο 8 του ν. 4940/2022 (Α΄ 112), περί Γενικών Αρχών Συστήματος Αξιολόγησης, προστίθεται παρ. 8 ως εξής:
«8. Η άρνηση ή η παράλειψη υπαλλήλου να συμμετάσχει, να διευκολύνει ή να προβεί σε ενέργεια που αφορά στον προγραμματισμό, στην αξιολόγηση, στη στοχοθεσία, στις μετρήσεις, στις επιμορφώσεις ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που προβλέπεται από τον παρόντα νόμο σχετικά με την απόδοση, την αποτελεσματικότητα ή την ποιότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές που ορίζονται στις περ. β) έως θ) της παρ. 1 του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α΄ 26), όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές δύο (2) μηνών. Αν ο υπάλληλος συμπεριφέρεται κατά τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο και παραλείπει κατ’ επανάληψη για δύο (2) συνεχόμενες αξιολογικές περιόδους την εκπλήρωση των υπηρεσιακών καθηκόντων του, τότε το παράπτωμα μπορεί να τιμωρηθεί με την πειθαρχική ποινή της περ. ι) του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.». Άρθρο 61
Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία:
«Ο υπάλληλος, ο οποίος στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή σύλληψης ή βούλευμα ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκε με εγγύηση ή ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής ή της απόφασης ή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αντί προσωρινής κράτησης». Άρθρο 7
- Επαναφέρει τη δυσμενήμετάθεση
Η δυσμενής μετάθεση, χαρακτηριστική του αυταρχισμού μιας ολόκληρης εποχής, επανέρχεται δριμύτερη:
«Σε περιπτώσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, ο υπάλληλος δύναται, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, να μετακινείται ή να μετατίθεται υποχρεωτικά από την οργανική μονάδα, όπου υπηρετεί, για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας της διαδικασίας διερεύνησης διάπραξης τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος ή ποινικού αδικήματος και της εύρυθμης λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας.» Άρθρο 8
- Προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής ομαδικής δίκης δημοσίων υπαλλήλων
Προβλέπεται η δυνατότητα κοινής πειθαρχικής διαδικασίας για τους υπαλλήλους που έχουν συναφή πειθαρχικά:
«Περισσότεροι υπάλληλοι που διώκονται για το ίδιο ή για συναφή πειθαρχικά παραπτώματα, είναι δυνατόν να κρίνονται ενιαίως». Άρθρο 17
- Καταργεί τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων (αιρετοί) και των δύο βαθμών εκδίκασης και τους αντικαθιστά με μόνιμο σώμα από 50 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» με δυνατότητα συνεδρίασης και «τηλεματικά» (διαδικτυακά).
Πρόκειται για τη μετατροπή των Πειθαρχικών Συμβουλίων σε πλήρως ελεγχόμενα ποινικά δικαστήρια (παρόλο που πρόκειται για Διοικητικό Δίκαιο) και έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης των αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ.
Με τη νέα σύνθεση και λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά -αντικατάσταση με μέλη του Ν.Σ.Κ. (5 μέλη για τις σοβαρές υποθέσεις και 3 για τις λιγότερο)- συστήνεται ένα ιδιότυπο ποινικό δικαστήριο για κάθε «υπηρεσιακό αδίκημα» και υπονομεύεται κάθε έννοια τήρησης της αμεροληψίας, με πλήρη έλεγχο και κατεύθυνση αποφάσεων από το κράτος και την κυβέρνηση. Η δε πρόβλεψη για δυνατότητα να παραστεί ως παρακολουθητής, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εκπρόσωπος τριτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, ύστερα από αίτημα του διωκόμενου, αποτελεί εμπαιγμό.
Επιβάλλει fast track διαδικασίες εκδίκασης υποθέσεων ασφυκτικών προθεσμιών με κατάργηση ενδιάμεσων βημάτων, δικαιώματος ένστασης κ.λπ. Αποστειρώνει τις διαδικασίες και το δικαίωμα παρέμβασης των εργαζομένων και με εξ αποστάσεως συνεδριάσεις, με κατάθεση διοικητικά ηλεκτρονικού φακέλου και ενδεχομένως και λήψη αποφάσεων μέσω κεντρικού πληροφοριακού συστήματος. Από τη μια e-φακέλωμα σε πλατφόρμες για τους εργαζόμενους και από την άλλη πειθαρχικά τιμωρητικά «κλικ» στον δρόμο που άνοιξαν οι e-πλειστηριασμοί των εργατικών κατοικιών.
Θεσμοθετείται, επίσης, η επίδοση με e-mail, όπου θα θεωρείται ότι ο διωκόμενος το έλαβε 3 (τρεις) εργάσιμες ημέρες από την αποστολή του, τη στιγμή που μπορεί να βρίσκεται σε νόμιμη άδεια, καταπατώντας με αυτόν τον τρόπο εργασιακό ωράριο και δικαιώματα.
Οι διωκόμενοι συνάδελφοι θα αναγκάζονται να στρέφονται σε δικαστικές προσφυγές επιβαρυνόμενοι οικονομικά, σε περίπτωση δε στέρησης μισθού έως 1 (έναν) μήνα δεν θα έχουν δικαίωμα δικαστικής προσφυγής και προστασίας.
- Θεσμοθετείται για πρώτη φορά η θεσμική συνδιαλλαγή, όπου ο διωκόμενος υπάλληλος μπορεί να αναλάβει ευθύνη, να ομολογήσει την «ενοχή» του και να υποστεί ηπιότερη ποινή. Δηλαδή, πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό-δήλωση μετανοίας και προσβολή κάθε ίχνους αξιοπρέπειας.
- Ποινικοποιείται όλη η λογική που διαπερνά το Νέο Πειθαρχικό «Δίκαιο»
Ενδεικτική είναι η παρακάτω αναφορά:
«Οι λέξεις “η παράβαση καθήκοντος” αντικαθίστανται από τις λέξεις “τα εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία”». Άρθρο 10
- Οι διατάξεις του νέου πειθαρχικού ισχύουν από 1/1/2026, με την επιφύλαξη εξαιρέσεων που δεν αφορούν στην αξιολόγηση. Άρθρο 110
Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι στο νομοσχέδιο που δημοσιεύτηκε αφαιρέθηκε η διατύπωση που υπήρχε στο προσχέδιο νόμου στο άρθρο 23, π. 4: «Ο Συντονιστής του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν επιτρέπεται να καθοδηγεί ή να ασκεί οποιαδήποτε παρέμβαση στα μέλη των Κλιμακίων σχετικά με τη γνώμη ή ψήφο τους, που αφορά στον ουσιαστικό χειρισμό των πειθαρχικών υποθέσεων».
Άραγε θεωρήθηκε αυτονόητη και περιττή μια τέτοια αναφορά ή μήπως, τελικά, ο Συντονιστής του Πειθαρχικού Συμβουλίου πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις έχοντας «λυμένα τα χέρια του» από τέτοιους «περιττούς» περιορισμούς;…
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από τον πολύμορφο, κοινό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας.
Να μην ανεχτούμε άλλο τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταστολή και τον εμπαιγμό – να μην υποταχθούμε στην κυβέρνηση των «ανήξερων».
Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16/7 και δίνουμε δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15), στις 14:00.
Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τον κοινό αγώνα μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
- Να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο-αιτία πολέμου για τους δημοσίους υπαλλήλους – Να μην περάσουν τα νέα πειθαρχικά συμβούλια υποταγής των εργαζομένων και επιβολής σιωπητηρίου.
- Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία, τους ταξικούς αγώνες, τη συνδικαλιστική δράση και τις φωνές που αντιστέκονται – Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη.
- Να καταργηθούν οι κατηγορίες της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» και «παρακώλυσης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δράσης.
- Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και απεργοκτόνοι νόμοι.
- Να ανατραπεί η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, της λιτότητας, του πολέμου και της εξαθλίωσης.
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ
& ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Να μην περάσουν τα νέα πειθαρχικά συμβούλια υποταγής των εργαζομένων
ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Παναγιώτα Βασιλοπούλου
|
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παντελάκης |
4229 14072025 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΠΟΚΠ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
4229 14072025 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΠΟΚΠ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ pdf
Leave a Reply