popokp

ΠΟΠΟΚΠ – Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά 2015

popokpΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

 

Αθήνα,28/4/2015 
Αρ. Πρωτ: 3432 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί κορυφαία έκφραση αντίδρασης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και χειραγώγησης του κόσμου της εργασίας, μια έκφραση καθαρής διεκδίκησης και αγώνα.

Ενωμένοι διεκδικούμε τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή των μνημονίων, την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων, το δικαίωμα στη δουλειά, το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί κορυφαίο αίτημα πάλης, πολύ περισσότερο τη στιγμή που αποτέλεσε και αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» στο δρόμο για την απόλυτη εξαθλίωση που οι ασκούμενες πολιτικές της Ε.Ε. μας έχουν επιβάλλει, με το περίβλημα διαφόρων ιδεολογημάτων περί ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας μέσα από το μονόδρομο της λιτότητας, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης.

Απαντάμε πως μονόδρομο αποτελούν οι ρήξεις, οι τομές και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με φιλολαϊκό προσανατολισμό. Μονόδρομο αποτελούν η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και η ελπίδα για το αύριο μέσα από την αποφασιστικότητα του λαϊκού κινήματος να απαιτήσει, ακόμη και να επιβάλλει, τη δική του βούληση απέναντι στην ασυδοσία των ολιγαρχών, των συστημικών και διαπλεκομένων ΜΜΕ και των εντολοδόχων των πολυεθνικών όποια μορφή κι αν έχουν κι όποιου είδους νομιμοποίηση κι αν επικαλούνται.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ 2015

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Συλλαλητήριο Αθήνας στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

(Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ : Σταδίου 29 – 10.30 πμ)

          

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                               ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ