Μπαράζ απευθείας αναθέσεων από τη ΔΥΠΑ σε εταιρεία “φάντασμα”

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για μια… εταιρεία φάντασμα και τη «συνεργασία» της με τη ΔΥΠΑ προχώρησαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο ΠΑΝΣΥΠΟ.

Όπως έχει διαπιστωθεί, η χωρίς υπόσταση εταιρεία, που συστάθηκε ως ΙΚΕ τον Φεβρουάριο του 2023 και στον ένα χρόνο ζωής δε φαίνεται να έχει κάνει έργο… επελέγη με τον γνωστό τρόπο της απευθείας ανάθεσης από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για να διαφημίσει τα προγράμματα κατάρτισής του στα περιφερειακά τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Ο λόγος για την Syn International, στην οποία διοχετεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για την παραγωγή διαφημίσεων.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία «φαίνονται» έξι απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 132.990 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η εταιρεία -η οποία έχει ήδη εισπράξει μέρος των χρημάτων δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2023- ανέλαβε να διαφημίσει τις δράσεις κατάρτισης ανέργων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν «τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουν άμεσα μία απάντηση για όσα έχουν δημοσιευτεί και καταγγελθεί», σε διαφορετική περίπτωση ζητούν παραιτήσεις, καθώς «είναι αδιανόητα προκλητική η σιωπή τους και ουσιαστικά η άρνησή τους να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα χρήματα των εργαζομένων για την ανεργία».