ΠΟΠΟΚΠ Στάση Εργασίας 12-2-2013

Κάλεσμα σε Γενική Απεργία στις 20 Φεβ 2013

popokpΠΟΠΟΚΠ

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα 12-2-2013

Ο ΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 3292

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax : 2103314179

grammateia @ popokp . gr

 

Αθήνα 12-2-2013
Αρ. Πρωτ: 3292

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντεργατική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζεται με σκληρότητα, τώρα επιβάλλεται και με τα πιο αυταρχικά μέτρα της επιστράτευσης των απεργών βγάζοντας παράνομες τις απεργίες.

Κυβέρνηση Ε.Ε. και Κεφάλαιο ισοπεδώνουν τη ζωή μας, παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα, σπέρνουν την φτώχια και την εξαθλίωση στο λαό, ενισχύουν την κερδοφορία του Κεφαλαίου.

 

Η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη, λυσσαλέα ένταση. Εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απολύσεις , ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, δραματική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας,μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών .

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα – θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού – βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας.

Συρρικνώνουν βίαια το Δημόσιο και απολύουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Η Συγκυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη στην υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Νέες απολύσεις προ των πυλών! Με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Ήδη στο στόχαστρο των καταργήσεων και συγχωνεύσεων έχουν τεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επτακόσιοι Οργανισμοί, με 13.000 εργαζόμενους.

Το ίδιο θα κάνουν και με την περιβόητη “αξιολόγηση” του προσωπικού. Θα την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να απολύσουν 25.000 εργαζόμενους μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013

Την ίδια στιγμή,

Λεηλατούν τα εισοδήματά μας

Καρατομούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα .

Υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την υγειονομική μας περίθαλψη . Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διαλύεται.

Επιχειρούν να μας φιμώσουν, να μας καθυποτάξουν και να μας κρατήσουν κάτω από τον αυστηρό και απόλυτο έλεγχό τους , μέσα από τις νέες δρακόντειες διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου.

Ταυτόχρονα προωθούν νέο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν -έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα στην απεργία!

 

Για το λόγο αυτό,

περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα,

διεκδικώντας:

  • Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
  • Να καταργηθεί το μισθολόγιο-φτωχολόγιο

· Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

· Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.

· Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

· Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.

· Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

· Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων – Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

· Απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία, με πλήρες ωράριο εργασίας και με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

  • Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία – Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.

· Να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων των μνημονίων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη κατάσταση που ζούμε.

Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.

 

 

Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η  Τ Ω Ρ Α

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΠΟΚΠ: ΜΑΡΝΗ κ ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30 πμ

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΦΥΡΗΣ