logo final

Εκδίκαση προσφυγής για το μνημόνιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ, του ΔΣΑ, των Εργατικών Κέντρων, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, των συνταξιούχων και άλλων φορέων, περί αντισυνταγματικότητας του μνημονίου, ειδικά στην περικοπή 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, που εκδικαζόταν στις 8/10/2010 αναβλήθηκε για τις 23/11/2010.

Εκτιμήσεις φέρουν την εισήγηση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

Η αναβολή προέκυψε κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μη αποστολής των αναγκαίων νομικών θέσεων και στοιχείων για την πληρότητα του φακέλου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Εάν η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί, είναι προφανής ο λόγος και η σκοπιμότητα της κυβέρνησης να αποδείξει τεκμηριωμένα ό,τι επικαλείται ως αυτονόητα.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει νέα αναβολή η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως τον Μάρτιο του 2011.

Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς να υποκαθιστά τους αγώνες που επιβάλλονται, άλλωστε αυτό ήταν και ένα από τα μηνύματα της 24ωρης απεργίας στις 7/10/2010, αξιοποιεί κάθε μέσο για την ακύρωση και ανατροπή του αντιεργασιακού, αντιμισθολογικού, αντιασφαλιστικού, αντικοινωνικού μνημονίου, του μηχανισμού επιβολής πολιτικών που μετακυλίουν τον λογαριασμό της κρίσης σε όσους δεν ευθύνονται και αφήνουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο τους υπαιτίους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ                ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ