logo final

Δελτίο Τύπου 15-03-2010

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                     Αθήνα 15/3/2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                            Αρ. Πρωτ. 2880

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πρωτοφανές και προκλητικό σ’ αυτή τη συγκυρία με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φορτώνονται τα βάρη της κακής διαχείρισης και της χρεοκοπίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών σε Ασφαλιστικά Ταμεία.

Συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου «εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών», δίνεται η δυνατότητα σε όσους διαθέτουν νοσοκομειακά συμβόλαια ή νοσοκομειακά προσαρτήματα συμβολαίων ασφάλισης ζωής και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, με αίτησή τους μπορούν να υπαχθούν στην υγειονομική περίθαλψη του ΟΠΑΔ.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως εργαζόμενοι στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να ζητήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Είναι αδιανόητο και αντιφατικό την ίδια ώρα που εξαγγέλλεται προσπάθεια ελέγχου των δαπανών υγείας να μεταφέρονται οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις του ιδιωτικού τομέα στον ήδη προβληματικό ΟΠΑΔ.

Τέλος πιστεύουμε, ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, την υπόθεση που λέγεται Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, πρέπει να την αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με πολιτικές που μεταφέρουν πόρους -μετά την χρεοκοπία ασφαλιστικών εταιρειών- από το Δημόσιο σύστημα σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ            ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ