Πρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ - Θανάσης Καποτάς

Από τις παρεμβάσεις εκπροσώπων των φορέων στην ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ την 13-5-2013 με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Πρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ - Θανάσης Καποτάς

Για χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα Ταμεία, η οποία οδηγεί σε ανυπόφορη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους και εργασιακή πίεση στους εργαζόμενους σε αυτά, έκανε λόγο ο Θανάσης Καποτάς πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ. Οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν το 50%, σημείωσε ο συνδικαλιστής και κάλεσε τους συνταξιούχους, κόντρα στην προπαγάνδα που καλλιεργείται, να βλέπουν τους εργαζόμενους στα Ταμεία όχι σαν αντιπάλους, αλλά σαν συναδέλφους, επειδή για τα προβλήματα των Ταμείων η ευθύνη ανήκει στις κυβερνήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, επικαλούμενος και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας, προειδοποίησε ότι μετά το φθινόπωρο θα αρχίσουν σοβαροί κλυδωνισμοί στη λειτουργία του ΙΚΑ, ενώ άμεσο είναι το πρόβλημα στον ΟΑΕΕ. Απαντώντας στους ισχυρισμούς κάποιων ότι η ασκούμενη πολιτική έχει αποτύχει, υπογράμμισε ότι συμβαίνει το αντίθετο, η πολιτική αυτή έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Τέτοια αποτελέσματα είναι τα παιδιά που λιποθυμούν νηστικά στα σχολεία, οι ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ, τα ράντζα στα νοσοκομεία, οι ουρές στα Ταμεία για τις παροχές Υγείας και τις συντάξεις. «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΟΠΟΚΠ

Για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ μίλησε και ο Κώστας Κερασίδης γ.γ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, σημειώνοντας ότι με τη δημιουργία του «οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν έναν κανονισμό μη παροχών»! Εχουμε μπροστά μας τους ασφαλισμένους και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε, είπε χαρακτηριστικά.