logo popokp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

logo popokp

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         Αθήνα, 10-10-2015

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                            

Πανεπιστημίου  67  105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διαρροές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο εξακολουθούν να αποτελούν τους «λαγούς» της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Έτσι «προαναγγέλθηκε» στις 7 του Οκτώβρη  η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του 31ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε στις  8 και 9 Οκτώβρη 2015, στηρίζουμε την προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 13/10/2015 και ώρα 11.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων και τους αντιπροσώπους στην Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. να παραβρεθούν στη συγκέντρωση.

                                                                       

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         

            ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ