popokp

Ανακοίνωση ΠΣΕ-ΟΓΑ για Στάση Εργασίας 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον Ο.Γ.Α.

 

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ο νέος χρόνος που μόλις καλωσορίσαμε δεν προδιαγράφεται καθόλου εύκολος. Ίσα – ίσα, απαιτείται να είμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί οι ήδη γνωστές διαθέσεις της κυβέρνησης μας επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις που σιγά – σιγά θ’ αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε.

Όπως ξέρετε, συνάδελφοί μας έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε εφαρμογή αυτών των κυβερνητικών σχεδίων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • Συνάδελφος η οποία έμαθε ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα ενώ βρισκόταν σε άδεια τοκετού!

  • Συνάδελφος με ειδικότητα ΥΕ Νυχτοφύλακα, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζων, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αποφασίστηκε η ανάθεση της νυχτερινής φύλαξης του κεντρικού κτηρίου του ΟΓΑ σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

  • Συνάδελφος με ειδικότητα ΥΕ Κλητήρων, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζων, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησαν να εκδίδονται αποφάσεις με τις οποίες υιοθετείται το μέτρο της «παράλληλης απασχόλησης» άλλων συναδέλφων, προκειμένου να καλυφθεί η πραγματική ανάγκη να γίνουν οι εργασίες που ο «πλεονάζων» επιτελούσε! Εννοείται ότι οι συνάδελφοι αυτοί απομακρύνονται, έστω και παροδικά, από τα κύρια καθήκοντά τους, με τις ανάλογες επιπτώσεις.

  • Συνάδελφοι με ειδικότητα ΥΕ Τηλεφωνητών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζοντες, ενώ στο παρελθόν τους είχαν επανειλημμένως αρνηθεί τη μετάταξή τους σε ανώτερη κατηγορία, με την αιτιολόγηση ότι ήταν απαραίτητοι ως τηλεφωνητές!

  • Συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζοντες, για το λόγο ότι είχαν χαμηλά προσόντα, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε απορριφθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΟΓΑ η συζήτηση αιτήσεών τους για μετάταξη σε κατηγορίες υψηλότερων προσόντων (τα οποία και πράγματι διαθέτουν, αφού και η υπηρεσία τους χρησιμοποιούσε σε ανάλογες εργασίες), με το πρόσχημα της αναμονής του νέου Οργανογράμματος του ΟΓΑ. Οι αιτήσεις τους, σε κάποιες περιπτώσεις, εκκρεμούσαν ακόμη και περισσότερο από δύο χρόνια!

  • Συνάδελφοι, που είχαν πρόσφατα τοποθετηθεί στον ΟΓΑ με τη διαδικασία της κινητικότητας, προερχόμενοι από διάφορους φορείς, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του Οργανισμού, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ως πλεονάζοντες!

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η τοποθέτηση στον Οργανισμό εργαζομένων – νεοstage, με πεντάμηνες συμβάσεις και μισθούς πείνας!

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμιά λογική, παρά μόνο αυτή των οριζόντιων διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις! Ο μόνος, μη διακηρυγμένος βέβαια, σκοπός τους είναι η αντικατάσταση όσο περισσότερων μόνιμων, έμπειρων και με εργασιακά δικαιώματα υπαλλήλων, με φτηνό και ευάλωτο εργατικό δυναμικό! Ο μεγάλος στόχος είναι η καταρράκωση κάθε εργασιακού δικαιώματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Συνάδελφοι,

Την επόμενη Τρίτη, στις 7 Ιανουαρίου, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν καταθέσει συνάδελφοί μας κατά των διαπιστωτικών πράξεων της διαθεσιμότητάς τους. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες από την κυβερνητική λαίλαπα συναδέλφους μας, και προκειμένου να παραστούμε στη δίκη, για την ενίσχυσή τους, προκηρύσσουμε

 

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

από τις 10:00 μέχρι και τις 13:00

Πλεονάζον προσωπικό ο ΟΓΑ δεν είχε ποτέ!

Αντιθέτως, χρειαζόμαστε ενίσχυση με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, που θα αμείβεται με αξιοπρεπείς μισθούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ

ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕ-ΟΓΑ