ΣΥΟΕΚ

Ανακοίνωση – Καταγγελία ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

Αθήνα, 23-9-2014   
Αρ. Πρωτ: 3406   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

popokpΗ απόφαση εκποίησης της περιουσίας του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ ξεκινώντας με την δωρεά-παραχώρηση του ιδιόκτητου κτιρίου της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ στον ΕΟΠΥΥ,, δείχνει για πολλοστή φορά τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η επίσημη δικαιολογία περί «νοικοκυρέματος» που οδήγησε στην κατάργηση του Οργανισμού αποκτά πλέον τις πραγματικές της διαστάσεις: Ξεπούλημα και πιθανή στέγαση στο μέλλον ιδιωτικών εταιρειών που θα καρπωθούν κομμάτια του ΕΟΠΥΥ, με ταυτόχρονη συρρίκνωση και άμεση υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Είναι η μόνη λογική εξήγηση για την κατάργηση της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ τηςμοναδικής οργανικής μονάδας που διαθέτει ο ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ στο ΙΚΑ.

Εξυπηρετεί 500.000 ασφαλισμένους Δημοσίου & Δήμων, της Αττικής & Νήσων, για την πιστοποίηση του ασφαλιστικού δικαιώματος και τις μεταβολές του Μητρώου τους.

Δέχεται περίπου 400 ασφαλισμένους ημερήσια, πληρώνει τα έξοδα κηδείας της Αττικής στον μήνα, εκδίδει άμεσα ευρωπαϊκά έντυπα για όσους ασφαλισμένους μεταβαίνουν στο εξωτερικό, ελέγχει τα έσοδα, εκδίδει βιβλιάρια και στεγάζεται στο ιδιόκτητο κτίριο της Ηπείρου στο κέντρο με εύκολη πρόσβαση για τους ασφαλισμένους.

Επομένως με τη λειτουργία της διασφαλίζει το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στην Αττική σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Περιφέρεια.

Γι αυτή τη μεθόδευση καταγγέλλουμε τις Διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, ζητάμε από τη Διοίκηση του ΙΚΑ την παραμονή της Διεύθυνσης του ΟΠΑΔ στο ιδιόκτητο κτίριο της Ηπείρου και τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και το μέλλον του Οργανισμού είναι πάνω και πέρα από κάθε σχεδιασμό που ουσιαστικά συρρικνώνει τις δομές του και υπονομεύει την συνολική του λειτουργία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ