logo final

Ανακοίνωση για το προσχέδιο προϋπολογισμού 2011

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα 12/10/2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.3000

Σταδίου 31 105 59 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 υπόσχεται αύξηση της ανεργίας, νέες περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Ο δεύτερος κύκλος επίθεσης στο σύνολο των μισθωτών και συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των νέων, των απλών πολιτών, αρχίζει όπως και στις αρχές του χρόνου με την στοχοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα ΝΠΔΔ.

Οι λοιδορίες, η απαξίωση, η κατασυκοφάντηση είναι το όχημα της νέας αφαίμαξης και συρρίκνωσης δικαιωμάτων.

Επαναλαμβάνεται το σκηνικό Φεβρουαρίου- Μαΐου, το ίδιο έργο που κατέληξε στην ανατροπή ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο φραγμός και η αναχαίτιση αυτής της κλιμακούμενης επίθεσης είναι ευρύτερη υπόθεση. Χρειάζεται κοινωνική αλληλεγγύη και ενότητα. Απαιτείται συντονισμός και ευρύτερο κοινωνικό κίνημα, δεν αρκεί ένα συνδικάτο ή μόνο το σ.κ. , οι αγώνες μόνο των δημοσίων υπαλλήλων.

Για να υπάρξουν αποτελέσματα, για να μην γίνουν οι συνδικαλιστικοί αγώνες μαραθώνιος, χρειάζεται αντεπίθεση, συνολική και κοινωνική, στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης.

Αυτή είναι η πρόκληση του επόμενου διαστήματος και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει το σ.κ. να συνεχίσει την δράση του τις πρωτοβουλίες και την προσπάθεια.

Είναι ανάγκη ανάμεσα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και το τελικό σχέδιο, που προεξοφλείται ότι θα είναι διαφορετικό και πιο επώδυνο μετά και την αναθεώρηση του ελλείμματος, να εκφραστεί με καθολικό τρόπο.

Η αντίθεση των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, του κόσμου της εργασίας, όλων εκείνων που καθημερινά μοχθούν στην πρώτη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας, όντας το παραγωγικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι εργαζόμενοι ως το δομικό κύτταρο της πραγματικής οικονομίας, πρέπει να απορρίψουν τις πιέσεις των τεχνητών κρίσεων που κάποιοι δημιούργησαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ξένα ως προς τα συμφέροντα του λαού και να διεκδικήσουν όρους αξιοπρέπειας στην εργασία και ποιότητα ζωής που σήμερα επιχειρείται να μας αφαιρεθούν με μέτρα, πολιτικές και συνθήκες οικονομικού μεσαίωνα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ            ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ