ΠΟΠΟΚΠ

Ανακοίνωση για την απεργία της 15/12/2010

Η σκληρή και πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή που ξεκίνησε από τον Μάρτη με οριζόντιες περικοπές μισθών και εισοδημάτων, αφαίρεση εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Εφτά μήνες μετά την ψήφιση του μνημονίου (3845/10) και τις μετέπειτα αναθεωρήσεις του τα προσδοκόμενα αποτελέσματα όχι μόνο δεν έρχονται, αλλά φέρνουν και τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι καταστροφικές και για την κοινωνία αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Ο μονόδρομος του μνημονίου οδηγεί την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδα, τους πολίτες αυτής της χώρας στην ανεργία, την φτώχια, την εξαθλίωση και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες αποδιαρθρώνονται και απαξιώνονται.

Η υγεία και η παιδεία υποβαθμίζονται, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν νέα βάρη για να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Η 15η Δεκέμβρη κηρύχτηκε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά ως ημέρα δράσης κατά της λιτότητας της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της ανεργίας.

Αυτή η συγκυρία βρίσκει τους εργαζόμενους στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα που έχουν σχέση με τις εργασιακές τους σχέσεις, το εισόδημα, τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας

καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση

καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και να στηρίξουν αγωνιστικά-μαζικά-συλλογικά την συγκέντρωση 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ώρα 10.00 πμ

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ κ ΜΑΡΝΗ


ΠΟΠΟΚΠ