adedy

ΑΔΕΔΥ – Κάλεσμα Οργάνωσης και μαζικής συμμετοχής στις αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις του επόμενου δεκαπενθήμερου

adedyΚάλεσμα για οργάνωση, δυναμική και μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές – απεργιακές δράσεις του επόμενου δεκαπενθήμερου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, την Παρασκευή, 21-03-2014, έλαβε ΑΠΟΦΑΣΗ για συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014.

Παράλληλα, έδωσε ανοικτή εξουσιοδότηση στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την εξειδίκευση, οργάνωση, προκήρυξη και πραγματοποίηση κάθε αγωνιστικής και απεργιακής μορφής που θα κριθεί αναγκαία για την υπεράσπιση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστήματος και έως την ανανέωση του πλαισίου από το νέο Γενικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη να συμμετέχει:

  • Στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 (ημέρα ψήφισης των νέων καταστροφικών μέτρων που συμφώνησαν Τρόικα και Κυβέρνηση) και ώρα 6:30μμ, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους φαρμακοποιούς, στους κτηνοτρόφους και άλλους τομείς εργαζομένων.
  • Στο Συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 (ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων) και ώρα 6.00μμ στην πλ. Κλαυθμώνος.
  • Στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι φανερό ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων που διαθέτουμε ως Δημοσιοϋπαλληλικό Κίνημα, το τελευταίο κυρίως διάστημα, είναι αναντίστοιχη εκείνης που επιβάλλεται από την αγριότητα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την ασκούμενη κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική.

Η υπαρκτή αναντιστοιχία μεταξύ των αγωνιστικών-απεργιακών αποφάσεων των Συνδικάτων και της επιτυχούς οργάνωσης, ανάπτυξης και υλοποίησής τους, η οποία εξαρτάται από τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζόμενων, είναι κρίσιμο ζήτημα.

Τα προβλήματα που όλοι διαπιστώνουμε (π.χ. λάθη σε σχεδιασμούς, ασφυκτική κατάσταση από τη μνημονιακή προπαγάνδα, ύπαρξη σύγχυσης, φόβου και ανασφάλειας) δεν αντιμετωπίζονται με παθητικό τρόπο και παραίτηση.

Αντιμετωπίζονται με δράση και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, δεδομένου ότι η δυνατότητα επιτυχούς αντίδρασης προϋποθέτει πρακτικές λύσεις, πρωτοβουλίες και κυρίως συνεργασία, συντονισμό και ανάληψη αμοιβαίων υποχρεώσεων ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα οργάνωσης του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος: Τη Συνομοσπονδία, τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τρία (3) κρίσιμα ζητούμενα για το αγωνιστικό απεργιακό πρόγραμμα του επόμενου 15ήμερου

     Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κατά την εκτίμησή μας,τέσσερα (4) κρίσιμα ζητούμενα για το αγωνιστικό-απεργιακό πρόγραμμα του επόμενου 15ήμερου βρίσκονται μπροστά μας και απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες, τρόπους και μορφές οργάνωσης, επωφελείς πρωτοβουλίες από όλους για τον κοινό-συλλογικό αγώνα προκειμένου να κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε πολιτικό, κοινωνικό, συνδικαλιστικό και αγωνιστικό σταθμό με τις αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις:

1.Ο συντονισμός των Συνδικαλιστικών – Κοινωνικών Φορέων σε εθνικό-κεντρικό επίπεδο. Ήδη η ΑΔΕΔΥ –με καθοριστική της συμβολή μας- σε σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών, Κοινωνικών και Επιστημονικών Φορέων (ΠΦΣ, ΤΕΕ, ΕΚΑ, ΦΣΑ) προωθεί τη διεύρυνση της συμμετοχής και της δυναμικής, των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα. Από τη σύσκεψη προέκυψε συμφωνία Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ΤΕΕ και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών και ΕΚΑ για τη συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου. Αντίστοιχες συνεννοήσεις και προγραμματισμοί απαιτείται να υπάρξουν και σε νομαρχιακό επίπεδο.

2.Το υλικό για την ενημέρωση – προβολή υποστήριξη των αγωνιστικών – απεργιακών δράσεων περιλαμβάνει Απεργιακή Ανακοίνωση και Αφίσα. Η εκτύπωση και αποστολή τους είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά η δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής τους από την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ μόλις δημοσιευτούν σε αυτήν, πρέπει να αξιοποιηθεί για να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό πολύτιμου χρόνου προετοιμασίας.

3.Οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις για μορφές οργάνωσης, την αγωνιστική συνοχή και ανασύνταξη των δυνάμεων των εργαζόμενων προϋποθέτουν και επιβάλλουν:

ü     Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου Τομέαμε ευθύνη των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και σκοπό την κινητοποίηση των εργαζόμενων. 

ü     Τη διοργάνωση εκ μέρους των Ομοσπονδιών, προγράμματος επισκέψεων σε όλους τους χώρους εργασίας.

ü     Τη  διοργάνωση εκ μέρους των Ομοσπονδιών, Συνεντεύξεων Τύπου (ακόμα και κοινών συνεντεύξεων Τύπου ανά χώρο, π.χ. οι Ομοσπονδίες του χώρου της Παιδείας, οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, οι Ομοσπονδίες  του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ο.κ.) με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας και την ανάδειξη των προβλημάτων διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Υποδομών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε κάθε τομέα – Ανάπτυξη άλλων μορφών προβολής και ενημέρωσης των πολιτών.

ü     Την υλοποίηση αντίστοιχων διαδικασιών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (Συνεδριάσεις ΔΣ Συλλόγων ή Σωματείων για την οργάνωση του αγώνα και συγκρότηση Οργανωτικών-Απεργιακών ολιγομελών Επιτροπών για την άμεση προώθηση πρακτικών ζητημάτων όπως πχ προ-συγκεντρώσεις, ενημέρωση και προβολή δράσεων στην τοπική κοινωνία σε κάθε δήμο, περιοχή με ομάδες εργαζομένων στο δρόμο, σε κεντρικά σημεία και όπου μπορεί να πολλαπλασιαστεί το αγωνιστικό μήνυμα).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές πρέπει να είναι:

  1. Σαφής
  2. Δυναμική
  3. Συμμετοχική
  4. Μαζική

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Χρειάζεται να ξεπεράσουμε ΤΩΡΑ τα όριά μας, κάνοντας ΑΛΜΑ συνειδητοποίησης, λειτουργικής ικανότητας και μαζικής οργάνωσης της ΔΡΑΣΗΣ μας.

Με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ να σταθούμε ΜΠΡΟΣΤΑ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ στον ΚΟΙΝΟ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Αγωνιστικές Δημοκρατικές Κινήσεις στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σταύρος Κουτσιουμπέλης – Δημήτρης Μπράτης – Τάνια Καραγιάννη